Saturday, October 29, 2005

nieuwe hollandse

niemand bekent

anoniemand de problemen collectant (ook wel bekend als de zondebok/verlosser) word door iedereen te baat genomen om hun verantwoordelijkheden te ontlopen.
OOk hier is niemand te bekennen, dat zou zelfs niemand bekennen alsie bestond en bekende.

"niemand" --- hoe vaak hoor ik mensen niet zeggen en zie dat ze geschreven hebben "Er is niemand in dit land die .. ..". Dan komen er een enorme, gevarieerde en groeiende aantal themas die inderdaad in de taboesferen, de vergeet- dan wel verdomhoeken geschopt zijn met blikken en klanken van hoogste verontwaardiging. Gister was ik weer getuige van zoiets bij novatv.nl/..keyval=53 deze keer uit de mond van Lousewies v/d Laan. Ben ik dan werkelijk niemand? Ik heb namelijk over zoveel van die vraagstukken al hele scherpe korte teksten de wereld ingestuurd. Goed, ik ben dus niemand, waar al zo veel over gehoord heeft. Afgezien van ideologie de John Galt van de lage landen.

Omdat de verjaardag van de moord op Theo van Gogh* nadert heb ik een vraagje voor alle sympathizanten met M. B. en ander kroost van gastarbeiders die smalend en schouderophalend (om erger maar niet te noemen) zichzelf en oorspronkelijker nederlanders in de weg gaan zitten:

Hoe kun je nou aan de ene kant wel willen dat Israeliers die in het MO, uit ouders van alle windstreken stammend, beboren zijn, opzouten of Palestijns bestuur accepteren en aan de andere kant, in precies eenzelfde soort situatie (maar dan elders) weigeren volgens je eigen richtlijnen en idealen te handelen? Is dit handig dubbele standaarden hanteren (precies wat Joden vaak kwalijk genomen word?) of symptoom van schizofrenie die net zo ongeneeslijk is als kapitalisme?

*symphatizant van Bush die op de zelfde dag een voor mijn part net zo dodelijke aanval te verduren krijgt (liefst door een verdwaalde kogel uit eigen gelederen, het zogeheten friendly fire maar hem kennende zal hij wel weer ergens in S. Dakota wegkruipen): worldcantwait.org


De vers binnengestoomde praatjesmaker bij www.peterbreedveld.com heeft een (lelijk witte) log: http://molovich.web-log.nl/ (neem dus netscape te baat en stel uw eigen kleuren in).

http://molovich.web-log.nl/log/3759066 meest bekommentarieerd (25 maal) bericht gaat over Hitler en muziek; zou me niet verbazen als deze Max een jodemans is die over zo'n thema natuurlijk niet serieus kan discussieren; zoals ook die joodse dames die vanacht op de radio klaagden over hun door vadermans betaboeizeerde geschiedenis kennis (het werd hem allemaal, begrijpelijk genoeg, al gauw teveel) en ook inderdaad wat dat betreft van allermizerabelste mongolen gedachtengangen niveau blijken gaven. Ik wist eerst niet of ik met een hoorspel of gedramatizeerde divan sessies of een interview van doen had maar de raadgeefster suggereerde om de oorlog maar te vergeten want 'joden waren zoveel meer dan die oorlog' en behulpzaam als ze was voegde ze daar meteen een paar vooral voor vrouwen heel aantrekkelijke voorbeelden aan toe behalve natuurlijk de volgende oorlog laat staan oorlog an sich en met alle op winnen verzotte middelen.

Ik zie in ieder geval niemand melding maken, zoals ik enkele weken geleden deed te Peter B deed (was dat niet vlak voordatie me voor het ontbreken van een komma verbande?), van de wel degelijk in het echt heel verdienstelijk 20er jaren swing ten gehore brengende Goebbels waarbij hij de engelse 'way of life' ook nog eens grappig op de hak neemt. Toen dit soort bandjes verboden werden was de bommen(ver)lossing 'nicht mehr weit'.



http://vetvetvet.web-log.nl/log/3875904 Karel Gabler dreigt ermee op te houden ----
nou, dat schiet dan weer lekker op; laat ik je op de valreep nog een komplimentje maken .. . maar mischien was het ook maar toevallig dat het voor mij meest storend element aan/in de meeste rechts van het midden dragende sites, namelijk hun ongevoeligheid voor diep groene en bodembouwende gedachten; de lange termijn is niet aan hen besteed en aan jullie dus ook niet; jammer.

De volgende dag plak ik er een verbeterde versie onder: nou, dat schiet dan weer lekker op (er zijn al zo bedroevend weinig goeie blogs in't hollands, of ik ben te stom om ze te vinden); laat ik je op de valreep nog een komplimentje maken: ik heb hier niemand op stompzinnige verheerlijking van techniek kunnen betrappen .. . maar mischien was het ook maar toevallig dat het voor mij meest storend element aan/in de meeste rechts van het midden dragende sites hier niet erg uit de giftige verf kwam. Ik bedoel natuurlijk ook ongevoeligheid voor diep groene en 'bodembouwende' gedachten (de lange termijn is niet aan hen besteed en aan jullie dus ook niet; jammer maar in ieder geval tot zover bedankt).

ps: probeer mijn nieuwe linkje eens; een stevig aan 2 nov. gelieerde openingspost


http://groene.alias.nl/artikel.aip?artike= 525EF0DE18f3d1B0DBiTj3EE4C24&from=right_ad_hoc
Brief uit Londen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn gezamenlijk bezig de wereld te verbeteren. Hoe kijken onze correspondenten Patrick van IJzendoorn in Londen en Pieter van Os in Washington naar elkaar. Een briefwisseling.

DOOR PATRICK VAN IJZENDOORN

Dag Pieter,

Dat citaat van George W. Bush waarmee je je brief afsluit – “In mijn kabinet vragen we ons niet alleen af wat legaal, maar ook wat juist is; niet alleen wat juristen toestaan, maar wat het Amerikaanse publiek verdient.” – heeft Tony Blair onlangs in andere bewoordingen herhaald. Hij is de juridische fijnproeverij zat. Als een Judge Dredd ging hij, bij een nieuw offensief tegen asociaal gedrag, terrorisme en andere vormen van 21e eeuws ongemak tekeer tegen al die “vermoeiende en gecompliceerde” procedures.


Kruimelspoortje naar eerder aandachttrekkerij; ik wens aandacht voor een nog altijd niet op waarde geschat gedachtengoed (in de vorm van een pand- en loandloos beoekenbestand: http://poetpiet.tripod.com